torstai 19. helmikuuta 2009

puhu suusi puhtaaksi




Käyn Savossa tavan takaa hakemassa terveen elämän rohkaisuryyppyjä, ja viimeksi matkaan tarttui ihan väkisin taidegalleriassa Kirsi Pitkäsen Nuhtelusaippua (maksoi kuusi euroa jos oikein muistan). Kaupansetä varoitti: kannattaa käyttää harkintaa, kelle tämän lahjoittaa, mutta sitä kun minulla ei kovin ole, lahjoitan kaikille, olokeepa hyvä, ja ei kun pesulle.

Saippuan tuoteseloste avittaa alkuun. Kuva (jonka voi klikata suureksi jos katsoo aiheelliseksi) ei ole hääppönen (kuvaushetkellä ja yhä vielä kieli laulaa suussa liukkaasti ja vaikeuttaa tarkentamista) mutta saippuan vaikutus on (mitä on); kannattaa kokkeilla:




valokuvatorstai: draama

23 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Siinähän niitä draamanaineksia - mistähän aloittaisi:) Hyvät kuvat haasteeseen ja mainio saippua!

heinänkehrääjätär kirjoitti...

Kyllä arkipäivän draamaa esim. sanomalehtien yleisönosastokirjoituksissa ovat kaikki nuo saippuan etiketissä luetellut. Paljon on ärsyttäviä asioita, joista on "puhuttava suunsa puhtaaksi"! :D

Sitä ennen pestiin lapsen suu saippualla, jos sieltä suuhun sopimattomia sanoja livahti. :)
Suu tuli näinkin puhtaaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska löytö :D ja mielenkiintoinen vastaus haasteeseen. Aineksia tuosta kyllä löytyy monentyyppiseen draamaan.

Elegia kirjoitti...

Heh, vakioainekset näyttävät olevan saippuassa. Ei muuta kuin suut puhtaiksi - tuosta saa varmaan revittyä draamat vuoden jokaiselle päivälle :D

Anonyymi kirjoitti...

Draaman aineksia moneenkin esitykseen. Kerrassaan mainio saippua.

Celia kirjoitti...

Jos ei tuolla saippualla saa draamaa aikaiseksi, niin milläs sitten! ;)

Anonyymi kirjoitti...

En ole ennen nähnyt tai kuullutkaan moisesta saippuasta. Mahtaako olla jo tutkittu, minkälainen teho sillä on?
Ehkä parasta tutustua itse - kiitos, että pääsen kokeilemaan.
Voin jopa verrata, sillä kansakoulun ekaluokkalaisena jouduin kerran suuta pesemään siansuolisaippualla koulun keittolassa.

Anonyymi kirjoitti...

Savolaiset ne ossoo. Ymmärsiköhän oikein, mutta saippuakauppias, luitpa iestä taakse tai takkoo etteen, on aikaansa edellä, LEPO.

Anonyymi kirjoitti...

Siinähän sitä löytyy vaikka mitä draama-ainesta ! Hauska saippua :)

Feerika kirjoitti...

Kyylääjille ja valittajille elämä on jatkuvaa draamaa - suunsa pestäkööt saippualla! Hauska!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa mainio vastaus haasteeseen. Mahtaako tuo saippua edes riittää koko porukalle. Muut saavat minun puolestani olla, mutta kännissäajajat ja räkijät voisivat ottaa opikseen.
Mutta ei tätä uskalla minun sivulleni laittaa, siellä lukee nykytaide ja taiteilijatkin, joten pesulle joudun itsekin, ei auta.

isopeikko kirjoitti...

Tuohan on kätevä. Superkätevä :)

EiMi kirjoitti...

Ei kai tuommoista olekaan?

Anonyymi kirjoitti...

Sinä ammennat ihmeitä aina vaan! <3

Anonyymi kirjoitti...

Nyt saadaan posket puhtoisiksi myös sisäpuolelta. ;-)

arleena kirjoitti...

Tätä saippuaa on jo kaivattu. Sitä sopii kaikkien käyttää silloin tällöin. Kun mieli kevenee on askelin kevyt ja päivät kuluvat hupaisasti. Draamat ovat tipotiessään.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu heti yksi kaksinkertainen purnauksen kohde: naiskuski ja villasukat (omatekoiset) jalassa.

Lastu kirjoitti...

Inkivääri,
rohkea rokan syö - ja palan saippuaa :)

heinänkehrääjätär,
niinpä; kun yleisönosastoa lukee, ei aina edes tiedä, kuinka paljon maailmassa on "niin väärin, niin väärin". (No, en syytön ole itsekään. 1980-luvulla aloitin Helsingin Sanomien yleisönosastolla kirjoittelun – protestin – kesäajasta, puolileikilläni, mutta sehän kirvoittikin mielipidevyöryn.)

Ruska,
totta, litaniassa on monta lumipalloefektin alkupistettä - ne tarjoillaan kuin manulle illallinen :)

Elegia,
sanomista riittää 365 pv / vuosi, sillä usein käy niin "onnellisesti", että samaa asiaa voi käännellä 360 asteen verran eri näkulmista :). Loputonta on loputtomuus.

Reija,
kyllä: jutunjuurta on nuhtelusaippuassa tragediasta farssiin ja sama toisinpäin. Välietapeillakin kuuluu sorinaa.

Celia,
nuhtelusaippuan monipuolisuuteen minunkin silmäni iskeytyivät ko. taidegalleriassa. Pakkohan 'suu puhtaaksi' oli ostaa hyvän sanoman eteenpäinviemiseksi :)

aimarii,
upeaa, sinä ennakkoluuloton rohkelikko. Nuolaise toki, ole hyvä. Kerrankin on mahdollisuus puhua suu puhtaaksi. Huomaat kuinka hyvää se tekee :)

Ooh, sinulla on saippuan mausta ja vaikutuksesta kokemusta lapsuutesi kultaisilta päiviltä: suusi on pesty siansuolisaippualla. Minulla se jäi väliin, kun piti vain nurkkaan tuijottaa ja miettiä syntyjä syviä tietyn hevonkakkaepisodin jälkeen.

miina,
saippuakauppias oli liukas suustaan ja tottahan ostaa luikautin yhden saippuan jota nyt hyvän hyvyyttäni teille tarjoan ja olen ylön kiitolinen, jos kelepoo... tai sitten on sanottava: kelepooko, kelepooko, jos ei kelepoo niin pallaan poes. Ei se sen kummempoo oo.

Marjut,
moneen draamaan sytykettä on, jos antaa leukaluiden louskuttaa sielun kyllyydestä. Kyllä maailmaan puhetta mahtuu.

Erbere,
totta; kyylääjät ja valittajat hakevat elämää suurempaa itsensä ulkopuolelta. Ehkä he ajattelevat: maine menee mutta menköön, pääsia että puhutaan.

Uuna,
herttiliejaa, olisi pitänyt ostaa saippuata enmmmänkin,ettei pääse loppumaan. Toivottavasti ne ovat yksilöllisiä: uudessa kuosissa uudet valitusteemat.

Ohos, listassa on tosiaankin myös nykytaide. Onhan taiteesta natkuttajia varten onneksi vastalause valmiina: joka toista haukkuu, se ihteesä moittii. Haukut palaavat lähettäjälle kuin bumerangi.

Isopeikko,
kätevää on, totta. Sen kun pesasee suunsa ja antaa tulla. Ja jos hyvin käy, voi kokeilla joukkovoimaa. Kun kaikki nuhtelevat toinen toistansa yhteen ääneen, yksittäiset nuhtelut hukkuvat ja rauha hiipii maahan ja ihmisten väleihin kuin niitti.

eem,
jo vain on totta nuhtelusaippua :) Niin minun kukkarossani oleva kuuden euron koko kertoo. Ostettu on, kokeiltu on, ja hyväksi havaittu on... ja nyt se on jaossa. Ole hyvä vain.

Mimosa,
ihmeiden metsästyksessä oli mukana lapsenlapseni (11 v.). Olimme palanneet Harry Potter -kosertista ja pullistelimme taikajuoman vaikutusta, kun poikkesimme taidegalleriaan, missä oli paitsi taidetta myös nuhtelusaippuaa ja mitä sitä seurasi, se vasta taidetta olikin. Elämäntaidetta.

Pekka,
sisäinen puhtaus se vasta kaunista onkin. Kauneinta. Maailma on mallillaan, kun nuhteet on saatu ja otettu vastaan ja parannus tehty :)

arleena,
sanotaan: huoleton on hevoseton poika. Ja nyt voimme sanoa: kaunis on nuhteeton. Kun kaikki olemme saippuasta osamme ottaneet, lentelemme keveinä kuin perhoset ja näemme kuinka kaunis on maa ja sen ihmiset.

Ina,
hups, mitähän nuhtelusaippua tähän tuplaasi sanoo. Kysyn siltä, odotas.

Jos mitä lieventävää voisi toivoa, oletamme, että villasukkasi ovat omin käsin neulotut, raidalliset (mieluiten rosaa ja helmeä) - ja naisena ajat autoa nuhteettomasti, mitä ounastelen mutta olen velvollinen raportoimaan nuhtelusaippualle. Onhan niin, että jos naiskuskissa ei olekaan mitään vikaa, se vasta saattaakin joitakuita liikenteessä kaahaajia kiukuttaa. Kerran minut pysäytti poliisi (kun olin 18 ja juuri saanut ajokortin). Ainoa asia, mitä hänellä oli, kun ruuvasin ikkunan auki ja pelkäsin niin: "Mikä luulet olevasi?" Jäi mieleen, sillä en luullut olevani mikään. Päinvastoin. Ei hänellä mitään moitittavaa ajostani ollut sanottavana.

Lastu kirjoitti...

Ina,
havaitsin: villasukkasi ovat omatekoiset. Upeaa on se. Purnattavuusaste on nolla :)

Anonyymi kirjoitti...

Jopa olet löydön tehnyt! Täytyypä heti lähtiä pesulle ja hinkatakin oikein olan takaa ;D. Kiikutan kyllä naapurillekin!

Anonyymi kirjoitti...

Hihii! Kirsin itse henkilökohtaisesti tuntevana voin taata, että kyseinen saippua on hyvää! EN kyllä itse ole maistanut!

Maruna kirjoitti...

Tällainen saippua olisi välillä kovinkin tarpeen, kun ei saa itse sanottua tai näkee, että jollakin toisella olisi sanottavaa, mutta sanat ja lauseet eivät vain lähde liikkeelle. Saippua voisi liukastaa alkuun.

Lastu kirjoitti...

Marjukka,
hih, naapurikin pääsee apajalle ;). Hyvä hyvä!

Ousku,
näin ovat netin tiet ihmeelliset. Hyvä kello kauas kuuluu – ja lähelle. Kerropa Kirsille terveisiä, hyvä on saippua ja suu käy kuin hyvää papupataa olisin maistellut ;)

Maija,
niinpä. Saippua liukastuttaa kielen ja mielen. Ja kun alkuun pääsee, huomaa että rupateltavaa / päiviteltävää riittää niin jotta aika ei riitä. Saippuan listan voi käydä ensi alkuun kohta kohdalta läpi ja sanoa painavan sanansa kustakin.