tiistai 4. toukokuuta 2010

kevät

Eetvartin vappumarssi

  Eetvartti tietää kokemuksesta: jos jättää sateenvarjon kotiin, saa sateen niskaansa.

Hän haluaa varmistaa, että aurinko paistaa kadun molemmille puolille, ja niin hän nappaa ensin oikeaan, sitten vasempaan käteensä varjon sinisen, varjon punaisen ja pitää niistä tiukasti kiinni. Taikasauvoillaan hän kutsuu auringon esiin pilven takaa. Höyryävä asfaltti vastaanottaa Eetvartin kenkärajat, ja mieli kohoaa ylös kuin leivosen liverrys.

Kevätpouta on tullut. Eetvartti on iloinen.

Valokuvatorstai: Kevät

15 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Oi ihana eetvartti sateenvarjoineen!
Mahtaiskohan tulla tänne meillekkin taikomaan auringon esiin ja jos vielä osaisi taikoa siihen myös lämpöä pikkasen enemmän!
Täällä meillä alkaa jäätyyn, pitää hakea toppavaatteet takaisin!

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin tarvittaisin Eetvarttia, kun pisaroita tippuu altaaseen koko ajan.

Missäs se Lastu-kulkuri nyt seikkailee, siellä vai täällä? Kerrohan taas väliaikatietoja. Tietysti monenlaista puuhaa nyt on, sen ymmärrän.

Famu falsetissa kirjoitti...

Eetvartti taisi käydä täälläpäin, koska vesisade juuri äsken lakkasi ja taivas näyttää kirkastuvan:)

Simpukka kirjoitti...

Tarvetta olisi Eetvartille taikavarjoineen. Tuuli vain on niin kova, että Eetvartti saattaisi varjoillaan lentää yli Välimeren kuin Maija Poppanen ja löytäisi itsensä jostain Saharan hiekkadyyniltä. Täällä tämä sade vain jatkuisi.

arleena kirjoitti...

Aurinko tekee eetvarttia.
Tietenkin sade tulee jos sateenvarjo ei ole mukana.
Tänään en ottanut sateenvarjoa ja tuuli kovasti eikä aurinkoa näkynyt.

Eetvartti saa myös auringon paistamaan, hänellähän on sateenvarjot kaksin kappalein mukana.

marjukka kirjoitti...

Eetvartti on tainnut käydä täällä, sillä oikeastaan koko päivän on paistanut aurinko. On se vaan aika poika, tuo Eetvartti.

hanne virtauksesta kirjoitti...

Sekä että täällä, mutta koleaa..ehkä huomenna, tai ylihuomenna..

Kiva tarina..

Lastu kirjoitti...

Harakka,
niin, kylmää on ollut: liekö tuhkapilvi osasyyllinen. Eetvartilla tilaamme sekä aurinkoa että lämpöä.

Uuna,
Lastu-kulkuri on ollut puuhassa monessa. On siivottu kotia myyntikuntoon... ja nyt tämä koti on myyty, mutta muutamme Kuopioon vasta kesäkuun puolella, jolloin mies jää eläkkeelle. Mutta pakkaamme, pakkaamme, oijoi. Ajelemme viikoittain Kuopioon ja takaisin. Rahjaamme tavaroita. Onneksi pian nämä pitkät ajot loppuvat ja saareenkin pääsemme.

Suunnitelmat Kuopion suhteen ovat vähän muuttuneet. Asumme vuoden saaressa ja pikkuisessa kaksiossa Kuopiossa, mutta sen jälkeen siirrymme vähän kauemmaksi Kuopiosta... ja lähemmäksi saarta.

Famu falsetissa,
arvasin: Eetvartti on hyväntahtoinen ja toivoo kaikille hyvää. Onneksi sinun lumilapiosi (ja sinä ynnä Amanda) saatte huokaista: ei kiitos tällä erää enää lunta.

Simpukka,
Ranskaa koettelee vilunpuistatus. Uutisistakin saimme lukea - ja sinun blogistasi. Tervetuloa kesä ja lämpö, säänhaltijan on syytä päivittää kalenterinsa :).

arleena,
löytötavaratoimistojen vakiotavaraa ovat sateenvarjot. Ne unohtuvat kun ei ole tarvis mutta kun taivas aukaisee vesihanansa, mieleen palautuvat kyllä. Joskus kotona on ei-oota. Voivoi.

Eetvartti otti mukaansa sekä punaisen että sinisen varjon kun ei halunnut kannattaa vappuna vain yhtä väriä. Kenen joukossa seisot, kenen lippua kannat. Eetvartti on kaikkien kaveri :).

marjukka,
mies joka on täynnä hyvää tahtoa kuten Eetvartti, on ihastuttava olento:). Hän jatkaa vaeltamistaan ja on näköjään tehnyt taikojaan kotiseudullasi :).

hanne,
toivokaamme että mies taikasauvoineen pääsee valloilleen. Lämpöä kaipaamme ja sitä saamme. Uskon niin :)

Nohna kirjoitti...

Olipa kiva jutustelu! Ja kuva.

Pankin talkkari kirjoitti...

Ja kamera kannattaa jättää kotiin jos haluaa nähdä vilahduksenkaan linnuista tai muista luonnon antimista ü

Liekki kirjoitti...

Ehkäpä Eetvartti menee helluntaitansseihin ja löytää sieltä heilakseen Justiinan kaulimineen. Kerran kun Justiina kaulintaan taivaalle näyttää, niin eiköhän enimmät tuhkat sieltä alas karise, ja lämpöä alkaa taas meillekin riittämään. :)

Lastu kirjoitti...

Nohna,
kiitos, Eetvartti on iloinen jos voi ilahduttaa :).

pankin talkkari,
niin, usein käy niin, että juuri silloin luonto tarjoaa parastaan kun kamera on unohtunut kotiin... Siltä varalta on hyvä olla varasuunnitelma: kynä ja paperi takataskuun niin voi piirtää sen mitä näkee ja minkä tahtoo ikuistaa :).

Anskukka,
:).

Näen jo, kuinka Justiinan kaulin pyörii kohti taivasta: heristelee sateelle soo-soo kuin mahtisormi. Eiköhän sen voimalla pilvet väisty ja lämpö lähesty meitä kaikkia kesän odottajia :)

Inkivääri kirjoitti...

Kyllä tekis eetvarttia saada vähän lisää lämmintä tuonne uloskin, mutta Eetvartilla on selvästi kevät:)

Kutuharju kirjoitti...

Hyvin keksitty: sateenvarjo takaa että päivä paistaa ja heti kun sadetta ei roimi, voi käyttää noita varjoja vaikka kävelysauvoina :) klik klok kohti kevättä (vai voiko tätä jo kevääksi kutsua...?)

Lastu kirjoitti...

Inkivääri,
eilen jo aurinko kelli taivaalla leppoisasti mutta tämä aamu aukeni harmaana. Ei auta kuin raapia korvallista, auttaisikohan se. Kohta menee kuvasta katu-uskottavuus, jos Eetvartti vielä kovin kauan leikkii kanssamme kuurupiiloa.

Kutuharju,
Eetvartilla on näkemys, että sää kuin sää on pelkkä järjestelykysymys. Aikamoinen voiman- ja itsetunto hänellä tuntuu olevan. Hänen lähellään aurinko paistaa vaikka pilveilisi kuinka. Klik klok, eteenpäin mennään - ja mieleen muistuu mitä pilven takana on. Se tulee esiin :)