perjantai 8. huhtikuuta 2011

tien päällä

lemmenlukko


8 kommenttia:

kiirepakolainen kirjoitti...

Olipas hauska olemus tien päällä!

isopeikko kirjoitti...

Yksi lukko vain :) Aika vähän lempeä siällä. Tosin monta siltaa on ihan ilman lukkoja.

Lastu kirjoitti...

kiirepakolainen,
kun tästä lukosta sain kuulla, juoksin sillalle kuin tunnekuumassa huumassa ja otin kuvan. Ikuinen utelias ja eläytyjä kun olen, niin oikein hempeilin siellä. Lukko on kyllä proosallinen Abloy, muttei se viestiä latista :)

isopeikko,
sanos muuta :).

Kuulin että näitä lukkoja on Kuopiossa kolmella sillalla. Niin, aika paljon - jos mittarina on ei yhtään :D

kaanon kirjoitti...

Lempi lukittuu Abloyn voimin.

Lastu kirjoitti...

kaanon,
kiinni on ja pysyy. Rakastavaiset ovat valinneet rakkautensa symboliksi kotimaisen abloy-lukon, ties vaikka tästä syystä:

"Suomen keksintösäätiö noteeraa ABLOY-lukon Suomen parhaaksi keksinnöksi. Maailman lukkoteollisuudessa se on edelleenkin aivan omaa luokkaansa. Muiden maailman lukkovalmistajien sylintereistä poikkeavan rakenteen edut ovat sen sarjoitusominaisuudet sekä kestävyys kovissakin olosuhteissa." (www.abloy.fi)

Toivokaamme että heidän rakkautensa on kuin lukkonsa: kestää kovissakin olosuhteissa.

Nin kirjoitti...

Näiden lukkojen siltaan kiinnittäminen taitaa olla Suomessa hiukan harvinaisempaa kuin muualla maailmassa, oletan? Ei ole kauheasti lukkoja tullut vastaan :O

Kutuharju kirjoitti...

Lemmenlukko :)
No, toivottavasti sen kestämiseen ei sentään rautapakkoa tarvita vaan pysyy ihan ilman lukkoakin.
Mikä siellä alla virtaa, joki vai valtatie?

Lastu kirjoitti...

Nin,
minullakin lukkobongaus oli ensimmäinen. Kuopion Saaristokaupungin Keilankannan siltaan tämä oli kiinni napsautettu ja Kuopiossa näitä lemmenlukkoja roikkuu yhteensä kolme: ne kaksi muuta ovat Väinölänniemen ja Rönän välisessä sillassa. Kuinkahan yleinen villitys tästä tulee. Ennustan vipinää sillalla, tässäkin mielessä.

Kutuharju,
alla on kesäisin vesitie jota matkustajalaivat seilaavat ja huutelovat Kuopijjoon, Kuopijjoon. Ja talvella siellä kulkee kaupungin ylläpitämä latu ja moottorikelkkareitti.

Niin, toivottavasti rakkaus ei roiku munalukon varassa vaan perustuu muuhun kuin ulkoisiin symboleihin. Ai niin, onhan sormuskin aika vanha "keksintö" :).