sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

vara on viisautta


ULKONA
Pyöräilin eilen Kuopiossa Saaristokatua pitkin. Jääpeite Anton Lindforsin sillan kohdalla on poissa: Kallavesi on sillan alla vapaa. Virtauksen vuoksi paikka on vaarallinen pakkasillakin, minkä koki myös moottorikelkkailija maaliskuussa. Kelkka vajosi pohjaan mutta onneksi mies pelastui. Myöhemmin kelkkakin saatiin nostetuksi kalojen seurasta ihmisten ilmoille. Jäljelle jäivät  pelastuslaitoksen nauhat, jotka nyt veden alla ajelehtivat. Uutinen on luettavissa tästä.

SISÄLLÄ
Olen saanut peltisen leikkiveneen lahjaksi. Niin moni sukulaiseni tietää, että Lastu ja vene - ja joskus rämäpäisyys mikä ei edes ikää katso - kuuluvat yhteen. Tämä punapippurinen (10 cm) pelastusvene muistuttaa, ettei vesillä eikä heikoilla jäillä ole leikkimistä.





Tällä viikolla on vuorossa kaksoishaaste. Nyt pitäisi löytää jollakin tavalla toisiinsa liittyvät kuvat sekä ulkoa että sisältä!




16 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Hienot kuvat ja idea.

L'inconnue kirjoitti...

Wille ihastui paattiin, ehdottomasti!

Kutuharju kirjoitti...

Kyllä niitä hurjimuksia aina jostain sinne jäille pinkaisee: täälläpäinkin vielä eilen yksi tyyppi kiskottiin kuiville muutaman kopterin avustuksella. Ei pien ihminen ymmärrä etuaan, ei, tai sitten huomionkipeys on huipussaan jos tahtoo varta vasite tulla pelastetuksi.

Hyvä kun pääsivät pinnalle, sekä mies että kelkka! Ja mikä on tuolla punaisella jollalla 'lastun' astuessa laineille. Turvallista kyytiä! :)

kiirepakolainen kirjoitti...

Ihana tuo pikkupaatti. En tiedä miksi mulle heti tuli mieleen lastenlaulu: ...pienenpieni veturi aamulla kerran, hieroi vähän unisia silmiään, sitten se ähisi, puhisi ja puhkui, tsuku tsuku tsuku tsuku, lähdetään..."
No, en laula enempää:)))

Liplatus kirjoitti...

Mukava makro postaus kerronnan kera.
Hei, mutta eikös Lastu keveän iloisesti laineilla keinu, ei uppoa. ;)

arleena kirjoitti...

Hyvin sopivat yhteen.
Ja vesille ei venosta voi laskea, kun on tuo pääsy kielletty nauha.

TeeTee kirjoitti...

Hieno punainen paatti ja erittäin tärkeä varoitus!

SusuPetal kirjoitti...

Vetehen venhosen mieli.

Vaan ei heikoille jäille, on se vene niin paljon viisaampi.

Sirokko kirjoitti...

Selvä yhteys, paatitta ei kannata lähteä ja paatillakin varoen. Punainen paatti puksuttaa ja näkyy kauas, tulee mieleen paloauto,ja voihan sitä matkalla pelastaa hätään joutuneetkin.

Krisu kirjoitti...

Pidän tämän kuvaparin ideasta ihan täysillä!

Simpukka kirjoitti...

Söpön veneesi näkeminen sai laulamaan ” Minä olen vain satama pieni, joka laivoja rakastaa, jossa aina öisin palaa pari lyhtyä kalpeaa…

Lastu kirjoitti...

Pikku purtilo kiittää kommenteista. Se kulkea puksuttaa kynttilän voimalla. Sillä konstin höyry nousee piipusta ja se pääsee eteenpäin - turvallisesti. Laulu on kyytipoikana ja -tyttönä mukana matkassa.

Ina kirjoitti...

Ei vara venettä kaada :)

Lastu kirjoitti...

Ina,
sananlaskuissa on ikiviisautta. Sananlaskujen taustalla on kansanviisaus; kokemuksen ääni puhuu ja puhuttelee. Turvaksemme.

kaanon kirjoitti...

Peltinen leikkivene lahjaksi vetoaa minun lapsensieluuni.

Lastu kirjoitti...

kaanon,
kaanonlasta tervehtii lastulapsi. Leikitään punaisella pikkuveneellä yhdessä.