tiistai 3. helmikuuta 2009

hyvä uutinen: idealehmä poikii



Sain Kutuharjulta uutiskuvahaasteen (kuvan söpö lehmä on Kutiksen lemmikki).

Isopeikko on laatinut uutiskuvahaasteen ohjeet:1) Kirjoita kuvasta hyvä uutinen ja julkaise se. Jollei huvita, niin haasta toki joku sijaiseksesi. 2) Valitse jokin omista kuvistasi uudeksi haastekuvaksi. 3) Julkaise kuvasi ja haasta muita. 4) Tämä on leikkiä.


eduskunnasta, päivää

Kutiksen lehmä herättää ammunnallaan eduskunnan aivoriihen innovaatiokeskuksen, jonka motot ja tavoitteet kuuluvat: mikään ei ole mahdotonta, vain taivas on kattona ja osaavathan lehmätkin lentää.

Suomen valtio kääntää vihdoin kelkkansa ja ottaa vanhukset kyytiinsä. Suomipoika lahjoittaa kuusikymmentäviisivuotiaille ja siitä ylöspäin ilmaisen juna- ja linja-autolipun. Loppuiäksi. Ei ole enää rahasta kiinni, kun wiljot ja wilhelmiinat matkustavat miniöittensä ja vävyjensä iloksi pitkin armaan isänmaamme raiteita tai mutkaisia teitä Lapin perukoilta Hangon kärkeen ja päinvastoin. Eväsleipien voipaperit rapisevat junissa ja linja-autoissa rattoisasti.

Ilmainen vanhuslippu julkisiin kulkuneuvoihin on ensimmäinen hyvä uutinen.

Toinen hyvä uutinen on senioriskootteri. Isänmaa lahjoittaa tuon mainion kulkupelin kuusikymmentä vuotta täyttäville lapsilleen. En tiedä miksi niin "nuorille", mutta en käy kyselemään. Joskus on hyvä vaieta.

Päivän kohokohta on huristella maitokauppaan tai minne vain mieli vie. Punaviiniostoksille. Luonnonhelmaan. Uimaan. Taidenäyttelyyn. Linturetkelle. Puistojumppaan. Enää eivät kipeät polvet estä osallistumista. Sukupolvien välistä kuilua ei ole. Mummo aikoo ensityökseen merkata kalenteriinsa Tuska-konsertin. Hän kuulee, että eläkeläiset pääsevät konserttiin ilmaiseksi. Tuskasta hänellä ei olekaan mitään hajua, ei tietoa. Pian on. Yleissivistyksen aukko saa tilkkeen. (Nuori polvi naapurustosta tosin varoittelee mummoa: jospa jätät tämän konsertin väliin ja senioriskootterisi kotiin.)


(klikkaa kuvia)



Kolmas hyvä uutinen. Bonus.
Lisäbudjettiin on varattu eläkeläisille elämysauto, jonka Elegia ystävällisyyttään eräänä kauniina talvipäivänä esitteli.

Elämysauto tulee eduskunnan käsittelyyn. Nuija puhuu, pam: KELA myöntää menopelin, jos tarveharkinnan kriteerit täyttyvät. Kyytiin pääsee ystäväkin. Kimppakyytiä loppukirissä olla pitää.

Linkki


Ajoneuvojen kuvien kotipaikka on linkkien takana.

Kiitos, Kutis ja Isopeikko haasteesta. Mietin millä kuvalla jatkan. Tämä on hauskaa. Leikkiä. Totta ;)


13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Senioriskootteri kiinnostaa! Aloitin elämäni moottoriajoneuvot nelitoistavuotiaana Presto-merkkisellä mopolla. Eläkeiässä sopisi sitten huristella senioriskootterilla! Taitaa vain olla vähän kylmää kyytiä näin pakkasella. Autossa tarkenee.

Lastu kirjoitti...

Obeesia,
samaa minäkin haikailen. Siinä ei pääse edes kaatumaan. Neljä pyörää on neljä pyörää... ja kun senioriskootteri toimii sähköllä, se ei pörise niin kuin bensakoneet. Maalla ajellessa kuulee linnunlaulun ja tuulen suhinan.

Vai on sinulla ollut käytössäsi nelitoistakesäisenä Presto. Aikamoinen tyttö olet ollut ja olet ;).

PS Unkarissa eläkeläiset saavat matkustaa junalla ilmaiseksi. Koskee myös ulkomaalaisia. Ja turisteja (jos olen oikein ymmärtänyt). Eiköhän Suomen eduskunta voisi tehdä saman päätöksen.

Sirokko kirjoitti...

Tahtoo kans senioriskootterin! Saakohan sillä huristella ajotiellä ettei jalkakäytävillä, tai no meillä kai saa siellä minne mahtuu ja missä uskaltaa. Mutta pahus, vaatiikohan se myös ajokortin...
Ilmainen eläkeläislippu suomalaisiin juniin tulee sitten kun lehmä lentää, edes se idealehmä.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt on idealehmä lypsänyt taas vaikka mitä. Ensin tuijotin tuota lehmää ja mietin, että missä olen saman kuvan jo ennen nähnyt. Sitten tajusin että se oli Savisudilla illalla. Äkkiä se onkin tänne tepsutellut ja hyvät ideat heruttanut.

Senioriskootteri olisi tosi hyvä ja sitten vielä vapauksia kaikkialle. Kyllä teki eduskunta heti valtiopäivät aloittaessaan hyviä päätöksiä.

arleena kirjoitti...

Noin ihanan värikkäistä mediavälineistä ei voi kuulua kuin hyviä uutisia.

Hetken melkein uskoin, että täällä on otettu Budapestin tavat ja 65- ja yli saavat ajella ilmaiseksi ratikoilla ja linjureilla. Siellähän se on voimassa.

Ja tuo lehmähän olisi tosi kiva aamuherättäjä vaikka omalla pihalla, saisimaidotkin samalla.

Noista muista aparaateista en niin välitä tai jos ulkoinen olemus luotaisiin hieman virtaviivaisemmaksi, niin sitten ehkä.

Jos Lastu viitsit, niin min ulla olisi sinulle tarjota oranssia kollaasin tekoon. Sopisi juuri nyt talven pakkasiin.

Lastu kirjoitti...

Sirokko,
jaa-a, varmaan senioriskootterilla voipi pörräillä pyöräteillä, missä on merkki: mopolla ajo sallittu :). Mutta jossain täytyy akku ladata, sillä ajotunnit per lataus ovat luokkaa 'vähän'. Olisi noloa ajella korpeen mutta virtaa ei riittäisikään enää kotimatkalle. (Olen jo näin pitkällä tuumailussa; puuttuu enää Elämänkumppanin suostuttelu - ai niin, ja eduskunnan päätös.)

Uuna,
:)

Kutuharjun lentävä lehmä saa ihmeitä aikaan. Joskus uusi idea voi olla ns. 'heikko signaali', jonka yleistyminen käytännön tasolle ja villi leviäminen tuntuvat mahdottomilta. Mutta annas olla, kun aikaa kuluu, 'lehmätkin lentävät'. Luova hulluus on taivaan lahja maan matosille :D. Oi jospa tulisi päivä, jolloin ilmainen eläkelippu on Suomessa totta ja jokaisella vanhuksella luvassa iloinen elämänilta tehdystä päivän työstä. Matkustelu avartaa.

Niin, vai onkohan tarina sittenkin totta. Mukavasti kirjoitat: "Kyllä teki eduskunta heti valtiopäivät aloittaessaan hyviä päätöksiä." Olkoot tämä nyt vahva signaali eduskunnalle ;D

arleena,
toteen käy, jos kansa vaatii ;) Nyt vain kansanedustajille postia... On suloista, että vanhemmat lasten kanssa liikkuessaan saavat matkustaa ilmaiseksi ratikoissa. Hyvää on hyvä laajentaa, vaikka siitä toisesta ääripäästä, vanhuksista.

Unkari on tehnyt vanhuksia kunnioittavan päätöksen ilmaislippuineen. Vai onko ollut voimassa jo entisen systeemin aikana?

Lehmä tekisi hyvää myös työpaikoilla. Lempeä, rauhallinen katse, tuumiva ilme, heinää jauhava märehdintä, hännän huiskaus. "Kaikessa rauhassa" on ohje, joka kantaa hyvää satoa. Turha hötkyily pois.

Kiitos, otan haasteen vastaan mieluusti. Tosin en osaa tehdä kollaaseja (niin moniin mahdollisuuksiin – kuvien ihanuuksien ihmemaassa – minun tulisi perehtyä ja paneutua). Mutta etsin ne muutamat oranssipilkut mitkä kotoani löydän ja istutan postaukseeni. Aurinkoista päivää!

Anonyymi kirjoitti...

Jösses! Kyllä lehmät lentävät ennen kuin eduskunta on polvillaan näiden Lastun huippuideoiden edessä, mutta ihmeisiin on pakko uskoa kun muutakaan ei ole :D
(äh, kommenteissa oli tämä huomio jo, mutta samaa ajattelin ja laitoin tähän ennen muiden mietteiden lukua)!

Muuten, Englannissa on myös senioireilla vapaus tulla ja mennä ilmaiseksi kulkuneuvoissa! Siellä muutenkin tunnutaan välittävän, ainakin periaatteessa, ihmisestä: sairaala/terveyskeskuskäynnit ilmaisia (olivat ainakin) myös ulkomaaneläville ;)

Aivan loistavan hyviä uutisia Lastulla, kuten ihan aina! Ideat eivät lopu Lastulta koskaan! Kiitti päivän piristyksestä!

Muuten, tuo on valencialainen lehmäpatsas. Komeili metroaseman sisäänkäynnin edustalla!! Se oli niin yllättävässä paikassa että oli 'pakko' kuvata.

Lastu kirjoitti...

Kutuharju,
kun saan kuulla että myös Englannissa seniorit saavat ilmaisen kyydin, alkaa tuntua Suomi oikealta takapajulalta. Vai ovatko Suomen pitkät välimatkat syynä penseyteen? No voisihan sen ilmaislipun rajoittaa koskemaan vaikka esim. sataa kilsaa; sen jälkeen joutuisi pulittamaan puoli hintaa tms.

Lehmäsi ON inspiroiva. Siinä on sisäistä voimaa, joka kannattaa lypsää esiin ja lähettää lentoon. Enpäs arvannutkaan, että se on valencialainen. Ja vielä metroaseman lähellä. Sittenhän se sopi kuin nakutettu liputtamaan ilmaislippujen puolesta.

Elegia kirjoitti...

Heh, mikä mielikuvituksekas (tottahan se on totta!) uutispommi - eipä olisi meidän edustuslaitoksestamme uskonut, että yltävät moiseen ajatuksenlentoon :D

Lastu kirjoitti...

Elegia,
juu-u ja kiitos kovasti elämysauton esittelystä. Huomaat, kuinka suuren vaikutuksen se on minuun tehnyt. Ei jätä rauhaan, ennen kuin jotain hyvää tapahtuu. Ei vain itselle vaan muillekin. Tuleva eduskunnan edustusauto ;)

Mitäs tykkäät senioriasuntolan nimestä: Loppukiri. Ei millään pahalla, mutta minua hymyilytti :)

Elegia kirjoitti...

Mitääh, se siis on todellinen?! Osoittaa ainakin harvinaisen mustaa huumoria keksijältään (äkkiä pois alta, että tulee seuraaville tilaa) ;)

Lastu kirjoitti...

Elegia,
niin, luin: Loppukiri-nimi on annettu Helsingin Arabianrannassa sijaitsevalle yhteisölliselle senioritalolle. Asukkailla on omat kodit, mutta yhteisiin tiloihin on panostettu paljon. Sinne pääsee isolla rahalla. Myös sosiaalista mielenlaatua edellytetään, sillä Loppukirissä ruokaillaan yhdessä, kokataan jne. Harrastetaan sitä ja tätä.

Pelkäänpä, ettei minusta taitaisi olla - sitten kun aika alkaa kypsyä - sinne menijäksi. Raha ei riittäisi ja pakkososiaalisuus "pelottaa".

Kun luin tuon Loppukiri-nimen, kahvit purskahtivat suustani. Jos siellä on todella taitavia mustan huumorin viljelijötä, niin hm, hm, hm :) Mutta entäpä jos nimi on annettu kuolemanvakavuudella eikä sille saakaan nauraa, niin hm, hm, hm, hm. :(

Annukka kirjoitti...

Kiitos tästä kirjoituksesta! Me itseasiassa olemme mummolle miettineet tuollaisen senioriskootterin hankkimista. Liikkuminen on kuitenkin jo vaivalloista, ja uskon että mikäli hänellä sellainen olisi, tulisi hänen myös poistuttua enemmän kotoa. Näyttää ihan toimivalta peliltä.