keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Tämän unen haluaisin nähdä



Minusta olisi mukava kokea pitkästä aikaa millaista on olla vauva. Päästä syvässä unessa syvälle alkuun.

Istun siskoni sylissä ja hän rakastaa minua. En minä sanoja tiedä enkä osaa suuta asettaa siihen asentoon että sisko sanojen välityksellä ymmärtää: hänen sylissään on hyvä olla. Turvallista.  Minä vain olen ja elän ja tunnen kuinka siskolle tuottaa iloa se että olen syntynyt. Pikkusisko. Isokokoinen mutta pikkuinen.

Minun isosiskoni täyttää kesällä seitsemänkymmentä vuotta. Se on aika paljon. Niin paljon että on aika palata alkuun,sanattomien ja elämää kehräävien unien aikaan.

Käännän kelloa. Hän voi vakuuttua siitä, että minä, pikkusisko, kierrän vuorostani käsivarteni hänen ympärilleen, kun hän tarvitsee apua mutta ennen kaikkea rakkautta ja sitä hänelle annan siksi että - rakastan häntä. Alusta asti.


Minun uneni ei synny pelosta, ei toiveesta vaan tunteesta mikä tosi on: rakkaus on sanaton,rajaton - tulvillaan turvallisuutta.


Pakinaperjantai: Tämän unen haluaisin nähdä

24 kommenttia:

hanne virtauksesta kirjoitti...

Lämmin, koskettava, kaunis kertomus elämästäsi...

Demetrius kirjoitti...

Hyvä uni. Oikein hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsi tuntee läheisyydellään...

Sirokko kirjoitti...

Minkä lahjaksi saatte se lahjaksi antakaa... Olet saanut rakkautta ja voit siitä nyt vuorostasi ammentaa. Kaunis tarina, kaunis rakkaudenosoitus sisarelle.

Liekki kirjoitti...

Lämmin ja kaunis uni, eikä taida pelkäksi unenäöksi jäädäkään.

Famu falsetissa kirjoitti...

Kuvittelen sinun sisaresi kanssa yhdessä näkevän tämän kauniin unen.

tinttarus kirjoitti...

AItoa, vilpitöntä, pyyteetöntä, herkkää ja kaunista. Se on rakkautta!

Uuna kirjoitti...

Hienoa, että voi luottaa sisareen, että sisar on läsnä ja pitää pienen puolia. Niin on varmaan ollut monta kertaa, vaikka joskus on juostu peräkanaa kirkuenkin, luulen.
Joskus tosiaan osat vaihtuvat, mutta pääasia on, että yhteys säilyy.
Lämmin tarina.

jl kirjoitti...

Voi kuinka kauniisti kirjoitit taas kerran!

aimarii kirjoitti...

Hellyyttä täynnä oleva uni. Lämpöä ja rakkautta sekä suurta yhteenkuuluvuutta.
Sisarukset ovat toisilleen yksi elämän suurimmista lahjoista. Näkemäsi uni avaa aamun aurinkoiseen päivään, vaikka se olisi miten pilvinen tahansa.

Kaanon kirjoitti...

Isosisko ja pikkusisko.
Luettuani tämän soitan heti isosiskolle ja kiitän hellyydestä ja hoivasta.

Simpukka kirjoitti...

Lämpöä tulviva uni ja koko kirjoitus. Taas jäi hyvä mieli tekstistäsi.

Ina kirjoitti...

Ei löydy sanoja kuvaamaan sitä mitä unesi minussa kirvoitti - ihana! Kyynelet nousevat silmiini. Teillä on siskosi kanssa hyvä suhde.

arleena kirjoitti...

Elämän pieniä suuria hetkiä on läheisyysen ja rakkauden tunne. Se tunne jää ikuisiksi ajoiksi mukaan matkaan. Muistot eivät katoa.

Harakka kirjoitti...

Siskojen välistä rakkautta, sitä kiintymystä ei moni asia voita!
Turvallista on olla, kun on joku, mikä pitää kiinni, ettei putoa.
Kaunis ja herkkä uni, vaikka taitaa tämä uni ollakkin ihan totta!

Ruska kirjoitti...

Taas sinä liikutat tarinoillasi ja kuvillasi. Ihan tippaa pukkaa linssiin. Aito rakkaus, kiintymys ja uskollisuus on niin kaunista!
Aarre on kuvasi ja kaikki se mistä se kertoo.

Piri kirjoitti...

Sisarussuhde on keskimäärin pisin ihmissuhde yksilön elämässä. Alkumetreillä kylvetty siemen jää itämään. Hoivatusta tulee hoivaaja, kun aikaa kuluu tarpeeksi kauan. Toivottavasti siskollasi on tilaisuus lukea tämä kaunis kirjoituksesi.

Mk kirjoitti...

Kaunista ja lämpöistä.
Tähän uneen olisi turvallista nukahtaa ja herätä.
Toivotaan että voit halata isosiskoasi vielä pitkään!

isopeikko kirjoitti...

Hyvä uni, unitoive. Ja hyvästä syystä. Hyvä sua.

miina kirjoitti...

hei Lastu!

Kyläilen ja ihailen kuviasi ja sanojasi ja niistä syntyviä tarinoita... Siksi nyt viestiä jätän, että tiedät olevasi minun ajatuksissani.

Liekki kirjoitti...

Kunhan taas palailet reissultasi, käy poimimassa blogistani pieni kuvahaaste. :)

Lastu kirjoitti...

hanne,
kiitos. Elämässä on paljon kiitoksen aiheita.

Demetrius,
olen unessa useasti, hyvässä unessa - jos vastakohtien vuoksi toisenlaisetkin unet, surulliset, on koettu. Sitä vasten hyvä tuntuu sitäkin paremmalta :)

marjaisa,
totta, syliuni on lapsen sanaton sana. Syli ja turva. Luottamuksen varassa eteenpäin.

Sirokko,
vanhin sisareni on kuin sanaksi tullut 'maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto'.

Anskukka,
vanhin sisar on ollut melkein äidin korvike minulle, paljon olen häneltä oppinut, paljon saanut. Myös läheisyyttä ja huolehtimista.

Famu falsetissa,
parhaat unet ovat yhteiset - ja ne ovat elämäksi kummallekin näkijälle. Kumpuavat rakkaudesta.

tinttarus,
niin, kaikki mainitsemasi hyvät nousevat rakkauden lähteestä.

Uuna,
kun meitä tyttöjä on kolme, syntyy välillä säpinää, varsinkin minun ja kaksi vuotta vanhemman sisaren kesken. Mutta vanhin sisko on kuin peruskallio. Hymyilevä, luotettava aina. Hänen elämässään on ollut hyvin vaikeita jaksoja, jolloin olen saanut olla antajan osassa, vuorostani.

jl,
kiitos sinulle!

aimarii,
totta, kun on saanut kasvaa yhtenä neljän lapsen sisarusjoukkueessa, en osaa muuta elämisenmuotoa kuvitellakaan. Olemme läpi elämämme pitäneet, kaikki, tiivistä yhteyttä keskenämme.

Kaanon,
soitellaan, puhellaan, pidetään yhteyttä, jaetaan elämää, luottamusta – sitä on sisaruus parhaimmillaan. Kiitollisuutta.

Simpukka,
onneksi on olemassa keskinäinen aarre, silta: sanat millä kertoa ja minkä kautta välittää ajatuksia, tunteita, kokemuksia - tarinoita :)


Ina,
on suloista että voimme tuntea tuntehin :). Minulle käy myös usein blogeja lukiessa niin että silmäni kostuvat. On hyvä jakaa ajatuksia ja elää: eläytyä.


arleena,
tunnemuisti toimii läpi elämän. Ja vauvakin ”muistaa” vaikka sanoja tunteiden kuvaamiseen ei vielä ole.

Harakka,
tähän isosiskoon minulla on välimatkaa kuusi vuotta. Aika sopiva ainakin lopputuloksen vuoksi: koskaan emme ole riidelleet, ainakaan hiki hatussa. Vanhin siskoni ei taida edes tietää, mitä riiteleminen on...

Ruska,
totta: onneksi Onni-sedällä oli kamera. Hän näitä kuvia otti. Vieressä (toinen 'iso' tyttö kuvassa) on serkkuni, sillä jossain vaiheessa hänen ja meidän perheellä oli yhteinen kesämökki. Sitten tuli saari. Tuli silloin ja on ottanut omakseen nyt.

Piri,
”Sisarussuhde on keskimäärin pisin ihmissuhde yksilön elämässä.” Kiitos, oikein "valaistuin". Näin todella on. Vanhemmat menevät manan majoille lasten elämästä, milloin ennemmin, milloin myöhemmin. Mutta saman lapsikatraan sisarukset pysyvät läpi elämänsä toistensa yhteydessä.


Mk,
kiitos. Sisaren kanssa olemme tänäänkin jutelleet puhelimessa pariin otteeseen. Hän tietää minut, minä hänet. Kiehtovaa. Hän sairastaa syöpää, mutta voi hyvin. Maagiset viisi sairausvuotta ovat jo takana.

Isopeikko,
syntyvätkö unet elämästä eletystä vai johdattavatko elämään muuttuneeseen, uuteen? Rakkausunet ovat kivoja, myös sisarrakkautta pulppuavat.


Miina,
heipä hei!
Mukava kun jätit viestisi ja sanasi lämmittävät. Olemme olleet Savossa tulevaa kotia etsimässä – ja nyt tiedän, että intensiiviset ajatuksesi ovat johdattaneet ehkä oikean kodin oven taakse... Katsotaan mitä tapahtuu.

Anskukka,
kiitos haasteesta, otan sen mieluusti vastaan. Olemme kiertäneet Savoa ahkerasti ja käyneet katsomassa vaikka kuinka monta kotia uudeksi tyyssijaksi, siinä syy taukoon. Mutta aikanaan vastaan kyllä. Jos en heti, niin joskus :). Mukava kun muistit.

Susy kirjoitti...

Olá,

Que post lindo!!!
Me emocionou!!!
Saúde e Paz!!!
Susy

Lastu kirjoitti...

Susy,
thank you!